רוגע- קוסמטיקה אורגני בהכנה עצמית
מתכון לאפטרשייב מנטול  |  מתכון לבושםן לילות המזרח  |  מתכון לסרום לחות לשפתיים ברולאון  |  שמן גדילן מצוי  |  ערכה להכנת 1 קג' קרם בסיס אורגני  |  
חיפוש באתר
 
 



 

מה יש בחנות
שירותים נוספים
  



  איך מכינים סבון מוצק בשיטה חמה?

 

דף הבית >> מתכונים לקוסמטיקה טבעית אורגנית >> מתכונים להכנת סבונים טבעיים מוצקים >> מתכונים להכנת סבון מוצק >> איך מכינים סבון מוצק בשיטה חמה?
   
שיטה חמה להכנת סבון מוצק














 

 

שיטת הבישול בסיר כפול
משתמשים בשני מיכלים- שניהם מניאורוסטה. אחד יותר רחב מהשני כך שהקטן ייכנס לגדול – זה הבישול בשיטת סיר כפול. לא צריך לקנות חדש. חפשו סירים ישנים.לשניהם צריך מכסה על מנת למנוע בריחת אדים. כשמבשלים את הסבון אפשר להשתמש בכמה שכבות מגבות ישנות אם המכסה לא ממש מתאים.
 
הכנת סבון בשיטה הקרה במיכל הקטן .
בשיטה זו קשה להכין מידה שהיא קטנה מ1- קג'. כי הבישול יהיה הרבה יותר מהיר, וצריך לבדוק כל הזמן. כשמערבבים את הסבון לתלמים כדאי למלא את המיכל הגדול במים כך שכשמכניסים את המיכל הקטן המים יכסו את תכולת הסבון. מרתיחים את המים ומשאירים אותם מבעבעים לאט. לא להגזים. שחקו עם הלהבה.
שמים משהו בין שני הסירים על מנת שהסיר הקטן לא ייגע בתחתית הסיר הגדול. אפשרות אחרת היא להשתמש בסירים עם ידיות שישענו על הסיר הגדול.
שמים את המיכל הקטן בתוך המיכל הגדול ומכסים במכסה. דאגו שמים מקיפים את תכולת הסיר עם הסבון .
מכסים את הסיר הגדול בעוד מכסה או בכמה מגבות ישנות. זה משאיר את האדים ומונע בריחת מים
שים לב שהמים כל הזמן רותחים. 
מבשלים את הסבון במשך שעה,
מערבבים בעדינות , מכסים שוב וממשיכים לבשל עוד 20 דק'
שמים לב שיש לסבון צורת מיונז עם גוון קצת שקוף, קצת נמרח . עכשיו הוא מתבשל.
אם מבשלים סבונים רק משמן זית הבישול לוקח שעתיים.
מוצאים את הסבון מהביר הגדול, מערבבים אותו ומאפשרים לו להתקרר כדי שהשמנים האתריים לא "ייהרגו" בחום.  ב-45 מעלות אפשר להכניס צבעים, ריחות,  ולשפוך לתבניות
אם רוצים לעשות כמה סבונים בריחות וצבעים שונים, לוקחים את הכמות הרצויה מהסיר, מקררים ומוסיפים מה שרוצים בעוד שאר הכמות עדיין מתבשלת..
לגבי הצורה בשלב זה ניתן לקרוא לצורה פירה, ווזלין, פודינג קצת שקפקף, זה לא משנה.

 שיטת ה"כיסוי"
זוהי שיטה ללא בישול. מה שצריך לעשות הוא להגיע לשלב התלמים, לדאוג שיהיו מים חמים בסיר הגדול יותר, מכניסים את הסיר קטן לסיר הגדול, מכסים במכסה או במגבות.
מכבים את האש!!! מכסים בכמה שמיכות או סמרטוטים ומשאירים אותו לשעה. מערבבים שוב, מכסים שוב. לאחר שעה וחצי  חוזרים והסבון מבושל. מאוד קל להעביר את הסבון למקום אחר בצורה זו. ניתן להכניס את המים זה לכיור  או למקלחת.
שיטה אחרת היא ללא מים בכלל , מגיעים לשלב תלמים ומכסים את הסבון בהרבה מגבות לשמירת החום . מצוין להכניס לקופסא או למיכל אטום שלא יברח החום, לאחר שעה מערבבים ממש טוב,  ולדאוג שהערבוב כולל את התחתית ושוב לאחר שעה וחצי. יש נטייה לסבון להיתקע בתחתית כך שצריך לערבב מלמטה למעלה. יש כאלה שמשתמשים בקצת חלב להמסת החתיכות בתחתית.
יש לציין כי השיטה ללא מיכל המים פחות טובה מאשר סיר בתוך סיר אבל גם השנייה לא רעה בכלל. הרעיון הוא לקצר תהליכים
 
שיטת הבישול בתנור
שיטה זו מאוד נוחה. כשאני מערבבת את המים והסודה הקאוסטית עם השמנים אני מדליקה את התנור ל125ºC וחום העיסה של הסודה והשמנים היא 46Cº. ניתן גם פחות חם כי כך לא פוגעים בשמנים. כשמגיעים לשלב בתלמים מכניסים לתנור ומכבים את התנור.  לא נוגעים במשך שעה. שמים לב שאין בועות  פותחים את הדלת ומקררים טיפה. ושוב מכניסים. בסוף השעה רוב הסבונים כבר מבושלים.אם יש כמות של יותר מ4 קג' מחממים בסוף התהליך עוד קצת כדי שכל הכמות תתבשל ותהיה מוכנה. בשיטה זו אין שלבים. הסבון יושב לו בתנור עד שהוא נעשה מוכן, יכול להיות שיהיו קצת בועות קטנטנות על שטח הפנים, הוא לא עולה על גדותיו או משהו.
סוף הבישול הוא הרבה יותר קר  מאשר שיטות עם תנור חם, אבל ניתן עכשיו להכניס את השמנים האתריים והצבעים או התוספים יותר בקלות.. טועמים  טיפטיפה ואם זה לא מעקצץ זה מוכן.
אם בכל זאת רוצים להדליק את התנור זה לוקח קצת פחות זמן אם שמים על 100ºC יכול להיות שיהיו בועות ויהו כל מיני פזות של ג'ל וכד'  כך שכדאי להפחית כמות סבון מבושל ולבדוק מה מתאים. שמים לב כל הזמן ומערבבים אם יש בועות. לאחר 45 דק'  ניתן לראות שהסבון כמעט מבושל וזה תלוי בתנור ובסוג השמן. לבדוק. לפעמים זה לוקחי פחות משעה בשתי השיטות.
כשזה מתחת ל40 מעלות מוסיפים צבעים, ריחות, תוספים.  סהונים שעשויים רק משמן זית ולא מתערובת שמנים לוקחים קצת יותר זמן להתבשל.. ניתן להדליק את התנור בסוף התהליך על מנת להאיץ את הבישול עד שכל המים התאדו מהסבון. לוקח לסבון מבושל בשיטת תנור כבוי בערך שעה וחצי. אלה המלצות בלבד וכדאי לשים עין בפעמים הראשונות עד שכל אחד מוצא את זמנו ושיטותיו.
 
מיחזור חלקי סבון
יש כל מיני שיטות: מיקרו, תנור, סיר כפול, תנור קר וכו'
כאן אנו משתמשים בשיטת המיקרוגל
מה צריך?
  1. מיכל מפלסטיק עם מכסה לבישול פסטה או אורז- זה המיכל המועדף עלי. קליל, קטן, זול. הכי חשוב זה שיש מכסה אוטם לחלוטין. ממיסים בו את הסבון.
  2. לוקחים 1 קג' סבון בסיס או שאריות סבון שהצורה התקלקלה וחבל לכם
  3. מוסיפים קצת חלב עזים- כף ל1 קג'. זו כמות מתאימה לסבון טרי  אם הוא ישן מוסיפים עוד קצת
  4. ניתן להכניס גם מעט שמנים- סויה, זית, שקדים, מקדמיה וכו'. זה ייתן עוד קצת שומניות לסבון  ויעזור להמסת הסבון. גם כאן 1 כף ל1 קג' 
  5. לגבי תבניות בישול- דאגו לתבניות בין 100-150 גר' לא פחות.
תוספים:
  1. פרחי לבנדר, פרחי קלנדולה, שיבולת שועל טחונה,  שמנים אתריים: 1-2% מהמשקל הכללי של הסבון. אם מכינים 1 קג' סבון צריך 20-15 מל' או ג' לתוספות
  2. איך מגרדים את הסבון? עם מגרדת גבינה . צריך להגיע לפירורים ניתן לחתוך סבון בשפכטל (מרית) של צבעים שמגרד צבע מהרצפה.
  3. צריך כף עץ חזקה
  4. שפכטל מסיליקון להוציא את שאריות הסבון.
  5. כשמסיימים את החימום צריך תחתית שלא תקלקל את השיש.
עכשיו לעבודה
 לכמות של 1 קג' סבון –
  1. מגרדים  לא יותר מ3 סמ' אורך ו1 מס' גובה,  כאלה שאפשר לשבור ביד.
  2. שמים את הסבון ועליו את החלב ומכניסים למיקרו – 2 דק' על חום גבוה.
  3. שיטה כיפית אחרת היא להמיס חלק ולהשאיר חתיכות שלמות ולערבב עם הסבון המומס. זה עושה תצורה מעניינת לסבון. החליטו אתם
  4. מחממים 1 דקה במיקרו על חום גבוה ועוד חצי דקה על חום בינוני.. מערבבים היטב ומוסיפים שמנים. חשוב לערבב את החלקים שמנסו עם החלקים שלא נמסו. המשיכו בצורה כזו מחממים מערבבים עד שהכל אחיד על מנת להכניס לתבנית. צורה כזו של סבון לא ניתן לשפוך כי הוא לא נוזלי. לא מצריך להוסיף מים. זה מקלקל.
  5. מוסיפים תוספים שרוצים: צמחים, אבקות  וכו..., שוב מכניסים לעוד 30 שניות בום נמול בינוני. אל תדאגו אם לא הכל שווה, זה נחמד בתוך הסבון. לפני הוספת השמנים התאריים מקררים קצת.. אם החומר קצת יותר מדי קשה ניתן להוסיף חלב. לערבב.
  6. עכשיו מוסיפם שמנים אתריים וממש מערבבים היטב
  7. מכינים מראש את התבניות. צריך לעבוד מהר!!! מכניסים קצת סבון לתבניות ודופקים את התבנית להוציא את כל הבועות. וכדי שהסבון יהיה שטוח בתחתית וממשיכים כך עד שהתבנית מלאה. כסו את הסבון שנותר בסיר עם מגבת בזמן שממלאים תבניות אחרות!! אם הוא מתקשה אפשר לחמם קצת שוב
  8. למי שיש תבניות נפרדות מכניסים את התבניות לפריזר עד שהסבון מקפיא. זה עוזר להוציא את הסבון.שמים מים חמים מסביב לתבנית ולוחצים באמצע וזה יוצא בקלות
  9. שמים את הסבונים על קרש או לוח עץ לייבוש
  10. אם יש כל מיני חורים והחומר קצצת רך לוקחים כף ועם החלק האחורי שלה מתחילים לתקן חורים . לוקחים קצת סבון וממלאים חורים, כמו שמתקנים כביש עם זפת.
 
 תיהנו!!!



 
 
  לשאלות ולבירורים    רוני ברקלי    054-5330794

 



 
חיפוש מתקדם
 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



 

 

 דף הבית |  שאלות נפוצות | קטלוג מוצרים |  תנאי שימוש | מדיניות משלוחיםמפת האתר | צור קשר
 
לייבסיטי - בניית אתרים