רוגע- קוסמטיקה אורגני בהכנה עצמית
מתכון לאפטרשייב מנטול  |  מתכון לבושםן לילות המזרח  |  מתכון לסרום לחות לשפתיים ברולאון  |  שמן גדילן מצוי  |  ערכה להכנת 1 קג' קרם בסיס אורגני  |  קרם יום אנטיאייג'ינג אורגני OCEAN  |  
חיפוש באתר
 
 



 

מה יש בחנות
שירותים נוספים
  



  האם חייבים להכניס משמר למוצרי טיפוח?

 

דף הבית >> ספריית מידע >> איך מכינים מוצרי טיפוח? >> האם חייבים להכניס משמר למוצרי טיפוח?
   

האם חייבים להכניס  משמרים במוצרי טיפוח?

באופן מוחלט, כן!

מדוע משמר כל כך הכרחי?

רוב מוצרי הטיפוח הקוסמטיים מכילים מים והם מצע לגידול חיידקים ומיקרואורגניזמים  וללא שימור הם יכולים להזיק לעור.  קוסמטיקה עם עובש או חומרים מזיקים אחרים יכולים לגרום לבעיות רפואיות  חמורות כעל העור במיוחד אם שמים את המוצר על עור סדוק או מגורה.

זאת עוד, לעתים קרובות אנו מניחים את מוצרי הקוסמטיקה במקלחת, סביבה לחה וחמה, המאפשרת במהירות גידול של חיידקים ופטריות. אפילו מוצרי קוסמטיקה המיוצרים בקפידה יכולים להתעפש ולהתקלקל ללא שימוש במינון נכון.

מוצרים ללא משמר

לעיתים קרובות אנו רוצים להכין את מוצרי הטיפוח שלנו בעצמנו על מנת למנוע חדירה של חומרים רעילים  וללא חיי מדף מיותרים. אנו רוצים לבחור מה להכניס לעור שלנו דרכם  ולדעת מה לא למרוח על העור.   האמת היא שהחיידקים נמצאים בתוך מוצר ללא שימור זמן מה לפני שאנחנו רואים כבר את העובש.

ישנן דרכים נאותות  ליצור מוצרי קוסמטיקה ללא משמרים . כל השיטות  נקשרות לסביבה סטרילית ולמניעת מגע ידי אדם שבוא בעצמו יכול לגרום לזיהום. ברור שבבית אי אפשר לבגיע לרמת סטריליות כזו. לכן כדאי להשתמש במשמר. ואם לא רוצים משמר, מכינים כמות מאוד קטנה ומאחסנים במקרר עד שבוע. בערך כמו חלב.  שיטה נוספת היא להשתמש במיכל איירלס והוא מונע כניסה מחודשת של אויר למערכת.

האמת היא, שלתעשיית המזון יש שיטות מסורתיות שונות לשמר מזון שניתן להעתיק אותם למוצרי קוסמטיקה!

1.       דבש-  אף על פי שיש כמות גדולה של מים בדבש  הם מוקפים בסוכר ולכן מיקרואורגניזמים אינם מסוגלים לגדול בו.

2.       גליצרין-  גם הגליקול מתקשר למים ואינו מאפשר גדילה של מיקרואורגניזמים. 12-20% גליצרין במוצר מונע צמיחתם. למשל, מי וורדים וגליצרין  בתוך קרם לא צריך משמשר.

3.       אלכוהול-  מתכונים  עם 15% אלכוהול  או יותר לא מצריך משמר  כי האלכוהול משמר את המוצר

4.       סוכר- הסוכר בפילינג  למשל, מונע היווצרות עובש

5.       חימום-, בישול, פיסטור הן צורות טבעיות לשימור

6.       הוצאת מים ממוצר משמר אותו טוב יותר-  לכן תמיד כדאי להשתמש בצמח יבש על פני צמח טרי. אם המים שבצמח נפגשים עם החומרים במוצר יש סיכוי לעיפוש נוסף. כדאי להשתמש בצמחים יבשים.

7.       מוצרים שאינם מכילים מים כמו משחות למיניהן אינן זקוקות למשמר  כי אין בהן מים אבל יש לזכור להכניס אנטיאוקסידנטים לשמנים!!!

8.       מלח-  כמות מאוד גדולה של מלח יכולים לשמר מלפוון חמוץ וגםם מוצרים. מלחים היו משמרים כך את האבשר שלהם ביםוכך שימרו מומיות במצריים

9.       קירור במקפיא מפסיק גדילת חיידקים אם המוצר סטרילי.

10.    חומציות- אם משתמשים ברמת חומציות הכי נמוכה שאפשר זה משמש כמשמר, ניתן להוסיף חומצת לימון או חומץ טבעי, חומצה לקטית סודיום PCA,  או חומצה אלפא הידרוקסידים

11.    מוצר בסיסי יכול הישממר טוב יותר אך הוא גם מייבש מאוד ומגרה את העור. למשל פעילי שטח נוניוניים . שימו לב שפוטסיום סורבט יכול לשנות את הפעילות של חומצות אורגניות כך שצריך להיזהר!

משמרים טבעיים

בין רשימת המשמרים הטבעיים יש שמנים אתריים וצמחי מרפא מסוימים כמו רוזמרין, ציפורן, קורנית, קינמון, עץ התה ולבנדר.  ברוב המקרים השמנים קוטלים אורגניזם מסוג אחד ולא את כל הסוגים.  למשל קינמון וציפורן במינונים גבוהים מגרים את העור כי הם מאוד חזקים.הצמחים מסוגלים לא רק להגן על עצמם אלא גם להשמיד חיידקים ומיקרואורגניזמים. .  בצמח יש חומרים כימיים מגנים עליו מפני מזיקים, ולכן בדרך כלל לוקחים נגזרת של שמן אתרי שידוע שהוא אנטימיקרוביאלי חזק ומשלבים אותו עם נגזרות אחרות ליצירת משמר 100% מהטבע. כל הכבוד למדע!

 צריך ליצור סינרגיה של כל מיני צמחים על מנת לייצור משמר 100% טבעי נגד טווח רחב של מיקרואורגניזם, וכיום מצאו כמה פתרונות לכך

מה כדאי לשים לב כשאנו בוחרים משמר המתאים לנו?

1.      באילו חומרים אנחנו משתמשים? האם הם שייכים לפזה המימית או השמנית?

2.      מה תהיה רמת החומציות הסופית במוצר?

3.      באיזה מיכל אנחנו מאחסנים את המוצר? זכוכית או פלסטיק? אטום או עביר לאור? חום או שקוף?

4.      משמרים צריכים להיות יעילים לחיידקי גראם שלליליים וחיוביים כאחד!!!

5.      חיי מדף:האם המשמר יפעל בתנאים משתנים

6.      האם המשמר ישמר חומר שנחשף לחיידקים שוב?

7.      האם הוא לא אלרגני? לא מגרה ולא רעיל?

8.      האם הוא לא מזיק לאחד ממרכיבי המתכון?

9.      יציבות: האם הוא יציב מבחינה כימית לחום ואינו מתקלקל במשך האיחסון שלו.

משמרים וסינרגיה של כימיה וביולוגיה

סינרגיה מתייחסת לתופעה שבה שני חומרים מעצימים את הפעולה זה של זה. במשך השנים כימאים ובוטנאים שיתפו פעולה על מנת ליצור סינרגיה של חומרים בוטניים וכימיים ביחד המעצימים פעילות. וכל זאת על מנת להפחית את אחוז הכמות של המשמר הדרוש לשימור קרם או מוצר קוסמטי. רבים מהחומרים הכימיים הללו הם במינון של פחות מ 0.2%  ופחות מהכמות שהיתה נדרשת לאם נשתמש בכל מרכיב נפרד של המשמר.

פאראבנים

הפאראבנים הוצגו לראשונה בשנות השלושים והובילו מהפכה בתעשיית הקוסמטיקה. הם מצאים בשימוש בקוסמטיקה, מזון, דבקים, שמנים וכו'. בשנת 1995 ה FDA   שזה מסוכן להיחשף ליותר מ 75 מילי גרם ליום.  היום מחקרים מראים קשר בין חשיפה לפרבנים ומחלת סרטן השד ורמת הטסטוסטרון. ביניהם מטיל פאראבן. המשפיע על תאי הזרע הזכריים. נוצרו גם מקרים רבים של תגובות אלרגיות בשימוש חוזר ולאורך זמן המזיק לעור ויוצר פצעים.

זרמים עכשוויים בקוסמטיקה

מיקרוביולוגים וחוקרים שונים מחפשים כל הזמן נוסחה פחות ראלרגנית ויותר ידיותית לגוף שגם תקטול מרוחח רחב של מיקרואורגניזם. אין עדיין  חקיקה מסודרת בקשר לכך גם בארה"ב וגם בארץ. מנסים היום לנסח חוק בקשר לכזמן שכעובר מרגע פתיחת הקופסא ועד לזיהום. למשל 12M זה סימן לשנה אך זה עדיין בחיתולים

מה ההבדל בין משמר לאנטיאוקסידנט?

המשמרים יימנעו מחיידק או פטרייה לצמוח , למשל פניקסיטנול, אנטיאוקסידנט מונע משמנים מהתחמצנות או מונע מרדיקלים חופשיים להיכנס לשמן ולקלקל אותו. דוגמא לכך הם הויטמינים A,E,  ואולאורזין רוזמרין.

מתי נשתמש במשמר ומתי באנטיאוקסידנט?

בקטריות ועובש צריכים מים לצמיחה ולכן המשמרים יתאימו לכל מתכון המכיל מים, אפילו אם המים מזוקקים. מוצרים כמו קרמים, תחליבים, שמפו נוזלי, קצף אמבט, ג'ל רחצה, מי פנים.

בקשר לשמנים, רוס השמנים מתחמצנים ומתקלקלים בסוף ומריחים לא נעים ולכן נוסיף להם אנטיאוקסידנטים. מוצרים כאלה הם משחות,נוזליות או מוצקות, קרם לחות מוצק, מלחי אמבט, שמני עיסוי,  שמני אמבט, פילינג גוף למקלחת

לסיכום

כדאי לחשוב ביטב לפני בחירת המשמר המתאים. הכי כיף בהכנה עצמית של מוצרי קוסמטיקה היא היכולת להחליט איזה משמר נבחר ומתי אפשר לוותר עליו בהתחשב בנאמר במאמר זה. ניתן לשים במקרר ולהשתמש כל פעם ולהחזיר למקרר.  ניתן להכניס כל מיני חומרים טבעיים לשימור כמו דבש, גליצרין, מלח  או שמנים אתריים יש גם תמציות כמו תמצית זרעי ענבים או תץמצית רוזמרין, תמצית בנזואין שמאריכים מעט את חיי המדף + קירור!!!

קוסמטיקה טבעית נעשתה מאות בשנים ואולי אלפי שנים ומשמרים לא ימנעו מאיתנו להכין מוצרי טיפוח שאנחנו אוהבים! ההנאה כל כך גדולה מהיצירה עצמה כך שאני מקווה שלא נרתעתם בגלל המשמר.

 

 

הצהרה: אתם ורק אתם אחראים ליצירות שלכם.  הומצרים תלויים ברמת האיחסון, בתנאי הסביבה, או בערבוב החומרים על דעת עצמכם. זה מעבר לאחריותנו כאתר לכן אנו ממליצים מאוד לערוך ניסוי לפני השימוש. אתר "רוגע" אינ אחראי לכל מה שקשור ביצירת מוצר מפורמולה או שימוש בחומרי הגלם שאנו מציעים







 
   לשאלות או לבירורים     רוני ברקלי    054-5330794

 



 
חיפוש מתקדם
 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



 

 

 דף הבית |  שאלות נפוצות | קטלוג מוצרים |  תנאי שימוש | מדיניות משלוחיםמפת האתר | צור קשר
 
לייבסיטי - בניית אתרים