רוגע- קוסמטיקה אורגני בהכנה עצמית
מתכון לאפטרשייב מנטול  |  מתכון לבושםן לילות המזרח  |  מתכון לסרום לחות לשפתיים ברולאון  |  שמן גדילן מצוי  |  ערכה להכנת 1 קג' קרם בסיס אורגני  |  
חיפוש באתר
 
 



 

מה יש בחנות
שירותים נוספים
  



  הגיע הזמן להכין את הקרם הראשון האורגני שלי

 

דף הבית >> ספריית מידע >> איך מכינים מוצרי טיפוח? >> הגיע הזמן להכין את הקרם הראשון האורגני שלי
   

הגיע הזמן להכין קרם בסיס אורגני אמיתי

מאת:  סוזן ברקלי 

במאמר זה אני מציעה לכולם להפסיק לטייל באתר ולהתחיל לרקוח במעבדה הפרטית שקוראים לו קרם!  במאמר נראה מעכב צמוד אחר מי שרוצה לרקוח לעצמו קרם.
נעבור ביחד שלב אחר שלב , נרקח את הקרם ונראה מה יצא! ואיך לשפר מה שלא יצא. בשביל זה אני כאן.
נכין לשם התחלה 100 גר' קרם. זה מספיק קרם לשימוש למשך זמן ואם זה לא טוב אין בעיה לזרוק אותו. ובואו נדמיין, עוד מעט אנחנו כבר מאחרי החוויה הזאת, להכין בעצמנו קרם!
נמשיך אחר כך בהכנת חמאת גוף  ואחר כך בקרם הזנה
באיזה מתכון נתחיל?
בואו נתחיל בקרם אוורירי שבו יש 70% מים שניתן להשתמש בו כקרם ידיים, קרם גוף  או קרם רגליים
איזה ציוד צריך?
משקל דיגיטלי ששוקל 1 גר
קערות חסינות אש כמו פיירקס אחד לפזה השמנית ואחת לפזה המימית וגם כוס פיירקס מצוינת לצורך העניין
סיר רחב עם מים בפנים כדי שנוכל להכניס את שתי קערות הפיירקס
מדחום ארוך עד 100 מעלות
כפות מניאורוסטה
מיקסר או בלנדר ידני
נייר ועט לרישום. המתכון עכשיו מול העיניים מודפס כמו שצריך!
מתכון לקרם בסיס
70% מים
15% שמנים (חמניות, סויה, סובין אורז, שמן זית)
5% חמאת שיאה או חמאת מנגו
3% צטיל אלכוהול
5% מתחלב כלשהו
1% שמנים אתריים 0.5-1% משמר טבעי לפי הוראות היצרן
מה צריך לקנות כדי להתחיל ?
שמן- לפחות 100 גר' כדאי להתחיל בשמנים זולים כמו זית, חמניות, סויה – אפשר בתור התחלה לקנות במכולת ואחר כך אם יוצא עוברים לשמנים היקרים
חמאה- לפחות 100 גר' קנו אולי יותר כי אולי נמשיך בחמאת גוף ונצטרך עוד קנו חמאת שיאה שהיא שומנית וחמאת מנגו שהיא פחות שומנית. דעו לכם כי הקרמים בבית באופן מדהים פחות שומניים מאשר המסחריים.
מתחלבים- אני מציעה לקנות גם וגם גליצריל מונוסטאראט כי הם קלים לעבודה, גם שעווה מתחלבת בסדר.
צטיל אלכוהול- לפחות 25 גר'  נכון, זה מעט אבל זה מאוד משפיע על איכות הקרם
חומצה סטארית- לפחות 25 גר'- שוב, זו כמות קטנה אבל אי אפשר להכין חמאת גוף ללא מצרך זה
משמר טבעי-  כדאי להשתמש במשמר טבעי ידוע כמו משמר 12 או סליגרד אולטימה
מים מזוקקים- קונים במכולת או בסופר ולא מים מסוננים.
מיכלים יפים- אל תתפשרו, עשיתם מאמץ וזה מגיע לכם!  

האם אתם עדיין מחכים לחומרים? האם אתם מוכנים להכין קרם?  יאללה, נתחיל!
הנה מתכון לקרם בסיסי
פזה מחוממת
69% מים מזוקקים
 
פזה שמנית מחוממת
15% שמנים: (חמניות, סויה, סובין אורז, שקדים, או זית כמובן כולם אורגניים בכבישה קרה)
5% חמאת שיאה או חמאת מנגו
3% צטיל אלכוהול
6% מתחלב BTMS  או גליצריל מונוסטאראט  או שעווה מתחלבת צמחית
פזה קרה
1% שמנים אתרים
0.5-1% משמרים
 
הכנה נפשית
אתם יכולים לעשות את זה!  זה לא פצצה מדעית- זה מדע קוסמטי שיוסיף המון לחיי היומיום של כולם. כל מיני משפטים כמו "אני לא טובה בזה" "לא בא לי"  זה הכל מהפחת מהלא ידוע. וזה נכון שבפעם הראשונה שמכינים את זה זה קצת מוזר ואנחנו מתרגשים. מותר לנו!
תחשבו על זה : "בעוד שעה אני כבר הכנתי קרם ואני יכול/ה להראות לכולם שהמאמץ משתלם". צלמו את זה!  ושלחו למייל של החברים , לפייסבוק,  כדי להיות גאים בעצמכם!

מכינים משטח עבודה
ודאו שמשטח העבודה שלך נקי ומסודר. ודאו שכל המיכלים קערות ושפכטל כפיות וכל הציוד מחוטא ונקי. שיהיה לידכם  נייר ועט לכתיבה, מדחום, ניירות סופגים אם נשפך, קערות פלסטיק וזכוכית בגדלים שונים, סמרטוטים שלא צריך לניגוב אם נשפך. סדרו לכם פינה של המיכלים לכל מוצר,שימו מדפים פשוטים וסלסלות ומלאי אותם בשמני נשא לחוד, שמנים אתריים לחוד וכו
קחו בקבוק אחד או שניים שיהיו מוכנים לקרם שתכינו
אם מכינים בערך 100 גר' קרם בפעם הראשונה בחיים צריך 2 מיכלים של 50 מל'
ראשית, מדליקים את הכיריים ושמים מים בסיר הכפול. שימו מספיק מים שיקיף את החומרים שנכניס אליהם ולא יותר מדי שישפך החומצה, משהו כמו 2/3 מים  כך שיחזיקו מעמד 20 דק' ולא יתאיידו. שמיו לב לא יותר מדי שלא ייכנסו מים לשמנים כשירתחו.. אפשר להכניס מים רותחים מקומקום חשמלי וזה יקצר את התהליך.

עכשיו זה הזמן לסדר את כל המצרכים במתכון על השיש
צריכים משקל לכל המדידות. כך ששימו אותו במקום מכובד!
צריך 2 קערות פיירקס מוכנות אחת למים ואחת לשמנים וצריך כף לכל אחת מהקערות כי לא תוכלו להתאפק ותרצו לערבב
האם המחברת נגישה?  כדאי לראות את המרשם באותיות ברורות ולרשום מה שיניתם אם שיניתם . רישום התהליך חשוב מאוד על מנת לחזור שוב על הפעולה ולהימנע מפעולה לא רצויה שרשמתם
עכשיו שמים את קערת הפיירקס על המשקל. שוקלים את החומרים המימיים  במתכון זה רק את המים ושמים אותם במיכל המתאים לפזה המימית. איך מודדים את המיכל? מאפסים אותו כדי שנדע מה משקל המיכל, וגם אם נדע מה היה קודם נדע כמה המים התאיידו בתהליך החימום ונחזיר מים למידה ההתחלתית ועם המים שמים הסיר הכפול.
שמים את  מיכל הפיירקס השני  עם המשקל, מאפסים, מכניסים את כל הפזה השמנית: מתחלבים שמנים חמאות צטיל אלכוהול הכל לתוך המיכל ואת כל זה מכניסים לסיר הכפול עם המים
בתוך הפזה השמנית יש פתיתים חמאות ונוזלים והכל יימס לו בשקט ויתאחד לנוזל אחד אחיד .
שמים מדחומים בשתי הפאזות ודואגים שהמדחום לא ייגע בתחתית המיכל . עכשיו מעלים את הטמפ' ל70 מעלות וכך משאירים 20 דק'. לא נורא אם זה מגיע גם ל85 אבל לא מתחת ל70 . פעולה זו נועדה לחיטוי כל החומרים וגם עוזרת לתיחלוב אחר כך
בינתיים כשמחכים לפזות להשתוות ולהיות מוכנות לערבוב ממלאים קומקום עם מים רותחים במיכל אחר  וממלאים את הסיר אם המים מתאדים או את הפזה המימית אם חסר קצת מים
אם עד עכשיו לא רשמתם כלום בחברת זה הזמן: איזה שמנים שמת?  איזו חמאה?  האם שמת חומר מעבר לכמות.  כמה זמן לקח לחומרים להגיע ל70 מעלות?
בזמן זה פנו כל מה שאתם לא צריכים עכשיו מהמשטח כמו משפכים  או שקיות פלסטיק , את כל הבקבוקים מהפזה הסופית.
צריך לבדוק כל הזמן מים בתוך הסיר שלא יתייבש הסיר ללא מים בתום 20 הדקות. 20 דקות זה לא כל כך הרבה,  אבל זה המון כשמחכים לקרם הראשון...
כשעוברות 20 דק' מוציאים  רק את הקערה של הפזה המימית מהאש מודדים אותה כמה מים התאיידו? מוסיפים אותם בעזרת הקומקום החשמלי שבתוכו מים מזוקקים זה בסדר שהמים בקומקום קצת יותר חמים מהסיר
מכניסים את השמנים למים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ורואים איך מתבצע תיחלוב/ ולא עשינו כלום. זאת הכימיה במיטבה!  עכשיו מגיע תור הערבוב . שמים את המיקסר על מספר1-2  ומערבבים כמה דקות, אולי 4.
אחר כך שמים בצד על מנת שיתקרר. שמים את המדחום בפנים ומחכים שיהתערובת תגיע ל45 מעלות.. אם אין חימום בחדר זה מתרחש תוך 10-15 דק' . יש כאלה ששמים את הקערה בסיר עם מים ממש קרים וזה מזרז את התהליך. בישראל בקיץ לוקח הרבה זמן ובצפת בחורף צ'יק צ'ק.  
כן, מותר לערבב עם כף נקייה מדי פעם . הקרם ממש מסמיך בבת אחת כשמגיעים ל45 מעלות
עכשיו מגיע השלב הסופי בו מוסיפים את הפזה הקרה . במתכון זה ניתן להכניס את המשמר ואת השמנים האתריים אבל יש משמרים שמכניסים אותם למים. צריך לקרוא את הוראות היצרן של המשמר..
מערבבים שוב 2-3 דקות ועוזבים את הקרם בשקט.  מחכים שיתקרר לחלוטין לפני שנכניס אותו למיכל המתאים.
אם משתמשים בבקבוק מכניסים את הקרם בעודו קצת חם שיתקרר בבקבוק, מכניסים נייר אפייה בצורת קונוס וחותכים בפינה או משתמשים בשקית מוכנה להכנת קרמים ומזליפים כל פעם קצת ודופקים בתחתית עד שהכל נכנס.
אם מכניסים למיכל משתמשים במשפך כזה להכנת קרם . מכסים בנייר ואחר כך מבריגים את המכסה.

זהו עכשיו אפשר קצת לחגוג לרקוד ולשמוח על הקרם הראשון שלנו! איזה כיף! איזה ריח!
מה השלב הבא? הכנת תוויות ומדבקות חמודות! ואז רצים בכל החדרים, כותבים אימייל למי שצריך ומשויצים, "הכנתי קרם"!
ומעכשיו ממציאים תירוצים על מנת להכין את הקרם הבא!


 בהצלחה לנו!!!
 






 
   

 



 
חיפוש מתקדם
 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



 

 

 דף הבית |  שאלות נפוצות | קטלוג מוצרים |  תנאי שימוש | מדיניות משלוחיםמפת האתר | צור קשר
 
לייבסיטי - בניית אתרים