רוגע- קוסמטיקה אורגני בהכנה עצמית
מתכון לאפטרשייב מנטול  |  מתכון לבושםן לילות המזרח  |  מתכון לסרום לחות לשפתיים ברולאון  |  שמן גדילן מצוי  |  ערכה להכנת 1 קג' קרם בסיס אורגני  |  
חיפוש באתר
 
 



 

מה יש בחנות
שירותים נוספים
  



  מילון מושגים לועזיים הנמצאים במוצרי הטיפוח

 

דף הבית >> ספריית מידע >> מאמרים על טיפוח העור >> מילון מושגים לועזיים הנמצאים במוצרי הטיפוח



A
Acacia farnesiana extract -תמצית ריח מעץ האקאציה. אין מחקרים המראים את תועלתו במריחה על העור
Acacia senegal צמח שיש לו תכונות אנטי דלקתיות, אך בקוסמטיקה נמצא בשימוש בעיקר כחומר עיבוי
Acerola fruit extract אסרולה מכילה ויטמין C, אם כי בצורתו היבשה או האבקתית לא מהווה מקור טוב לויטמין. רובו נהרס בתהליך הייבוש והעיבוד
Acetic acid חומצה המצויה בחומץ, במס` פירות ואף בזיעה. עלול לגרות ולייבש את העור, אם כי יש לו יכולת אנטי זיהומית
Acetone ממס הנפוץ במסירי לאקים ובתכשירים מכווצים. יכול לייבש ולגרות את העור, תלוי בריכוז.
Acetyl carnitine HCL חומצה קרבוקסילית, אין הוכחה כי מריחתה על העור משפרת את מראהו. עשוי לשמש כאנטי אוקסידנט
Acetyl Cystein ציסטאין - חומצה אמינית. בעלת תפקיד בבניית הקרטין
Acetyl glucosamine חומצת אמינו הקשורה לסוכר. חומר עם יכולת גבוהה לקשור מים בעור. מסייע בהחלמה מפציעות. לא נמצא קשר בינו לבין קמטים.
Acetyl glyceryl ricinoleate מרכך ומעבה
acetyl hexapeptide-3 פפטיד סינתטי, שטוענים כי יש לו השפעה דומה לבוטוקס. שם המותג הוא Argireline,. אין כל מחקר המוכיח כי יש לו אפקט של בוטוקס, וכן אין מחקרים על הבטיחות שלו לאורך זמן. 
Sweet Almond Oil שמן שקדים. תורם לריכוך העור.
Acetylated castor oil מרכך ומעבהסינתיטי
Acetylated hydrogenated cottonseed glyceride מרכך ומעבה משמן כותנה
Acetylated lanolin מרכך, הנגזר מלנולין
Acetylated lanolin alcohol מרכך וכן חומר אוטם. זהו אסטר (מורכב מאלכוהול וחומצה) של לנולין אלכוהול
Acetylated Lanolin Alcohol אלכוהול שאיננו מייבש, מסייע לרכך את העור. מאד קומדוגני
Acetylated palm kernel glycerides מרכך ומעבה
Achillea millefolium - צמח מרפא אכילאה אלף העלה.מרכיב אנטי דלקתי, נמצא במחקרים כמשפר את מראה העור. עלול לגרות את העור ולגרום רגישות לשמש במינונים גבוהים
Acrylates/c10-30 יצירת שכבה דקה ("פילם") על העור-שמירת לחות
Acrylates/Octylpropenamide Copolymer יוצר בסיס לקרמים עמידי מים
Actaea racemosa- צמח מרפא קוהוש שחור. נמצא במחקרים כמשפיע על סימפטומים של הפסקת המחזור, כשהוא נלקח בבליעה. לא נמצא כי המרכיב משפיע כשהוא נמרח על העור
Aerocarpus santalinus סנדלווד אדום. ישלו רכיב של פיטואסטרוגן (אסטרוגן ממקור צמחי). עלול לגרות את העור
Aesculus hippocastanum
עצבונית החורש-מרכיב בעל השפעה נוגדת דלקת.
Agrimonia eupatoria leaf extract מיצוי צמחי המעכב את וירוס הצהבת B וכן בעל יכולות נוגדות חימצון. לא ידוע על מחקרים המאשרים את תועלתו במריחה על העור
AHA חומצות אלפא הידרוקסיות מופקת מפירות ומשמשת לפילינג
Alaria esculenta אצה. בקוסמטיקה משמש כמרכך וכן נוגד חמצון
Alchemilla vulgaris צמח בעל פעילות אנטי חיידקית. עלול לגרות את העור במינונים גבוהיםבשל הטאנינים שהוא מכיל
Alcloxa מכונה גם aluminum chlorhydroxy allantoinate, מכווץ ועלול לגרות את העור
Alcohol SD-40 אלכוהול טהור ברמה גבוהה, משמש כנשא להעברת מרכיבים לפני העור והשארתם עליו . לא בריא במיוחד
Alfalfa extract נוגד חמצון מזינהעשירה מאוד באומגה 3 צמחית
Algae אצות. משמשות בקוסמטיקה כנוגדי חמצון וכמרככים. לא נמצאו במחקרים כמחליקים קמטים
Algae/Seaweed Extract אמולגטור, קושר לחות לעור. טוענים שהוא גם אנטי אוקסידנט.
Algin אצה חומה. שימוש בקוסמטיקה: מרכך,נוגד חמצון. מזין
Alginic acid משמש בקוסמטיקה כמעבה
Aliphatic hydrocarbon פחמימן המצוי בגז טבעי ובשמן מינרלי. בעל מגוון שימושים בקוסמטיקה, החל מהמסת חומרים אחרים ועד החלקת העור
Alkanna tinctoria extract מרכיב עם יכולת אנטי וירלית ואנטי בקטריאלית
Alkyl Acrylate Crosspolymer שמירת לחות העור, יצירת שכבה ("פילם") מבודדת על העור. מולקולה פעילת-שטח
Alkylacrilate שמירת לחות
Allantoin מופק מצמח הקומפרי ונועד להרגעת העור, מניעת גירוי. מרכיב צמחי
Almond oil PEG-6 esters מרכך ומעבה משמן שקדים שנמס במים
Aloe Barbadensis אלוורה. מרגיע ומרענן, נחשב כבעל תכונות אנטי דלקתיות
Aloe extract מיצוי אלוורה. מרגיע ומרענן, נחשב כבעל פעילות אנטי דלתית
aloe juice אלוורה. מרגיע , נחשב כנוגד דלקת
Aloe vera אלוורה. איננו מחולל אנטי-אייג`ינג, אולם מרגיע את העור, ונחשב כנוגד דלקת
alpha bisabolol מונע גירוי העור. ניתן להפיק אותו מקמומיל, או להכינו באופן סינתטי
Alpha glucan oligosaccharide משמש כמרכך, וכקושר-מים
Alpha hydroxy acid מרכיב פעיל: חומצה אלפא הידרוקסית. קילוף עדין של העור, חידוש שכבת הקרנית.סיוע במראה סדיר יותר של העור והפחתה בפיגמנטציה
Alpha Hydroxy Acid חומצות אלפא הידרוקסיות. מסייעות לזירוז השלת תאי עור מתים, פילינג, חידוש האפידרמיס
Alpha Isomethyl ionone חמר ריח סינתיטי
Alpha lipoic Acid חומצה אלפא ליפואית - נוגד חימצון המגן על כל אזורי התא, אנטי דלקתי ונוגד פיגמנטציה. מסייע בשיקום העור
Alpha-tocopherol ויטמין E. נוגד חימצון - השכיח ביותר בעור
Alpinia Officinarum root extract צמח מרפא נוגד חמצון 
Althaea rosea צמח מרפא -חוטמית- חומר מעבה. עשוי להיות נוגד-דלקת ומרגיע את העור
Althea officinalis חומר מעבה. עשוי להיות נוגד דלקת ומרגיע לעור
Aluminium Starch Octenylsuccinate מונע קרישה, מגביר צמיגות בקרמים
Aluminum chlorohydrate מונע זיעה, עלול לגרות את העור
Aluminum magnesium silicate מלח, בעל כושר ספיגה
Aluminum silicate מלח בעל כושר ספיגה, מגרה.
aluminum starch octenylsuccinate חומר מעבה, בצורה אבקתית. בעל כושר ספיגה
Ammonium Acryloyldimethyltaurate מעבה
Aqua נוזל, מים
Arginine חומר בעל מגוון תפקידים הקשורים בקרם: הפחתת חשמל סטטי, הוספת ריח, ריכוך
Ascorbic Acid ויטמין C - חומצה אסקורבית. נוגד חמצון, זרז ליצירת קולגן, תורם בהענקת ברק ואור לפנים בריכוז הנאות.
Ascorbyl Palmitate צורה מסיסה בשמן של ויטמין C. מאפשרת חדירתו דרך קרומי התא.
Atelocollagen קולגן שעבר תהליך עיכול אנזימטי, בקוסמטיקה משמש כחומר העשוי לשפר את מראה העור היבש, לתת לו מירקם רך וגמיש (איננו חודר לעור, אפקט קוסמטי בלבד)

B
Beeswax  שעות דבורים-מרכיב שעוותי, המספק לחת ומעטה המהווה גבול חוץ. גם מחליב. עלול להיות מעט קומדוגני במינונים גבוהים
Benzophenone-6 מקדם הגנה
Benzoyl Peroxide חומר אנטי בקטריאלי הקוטל את החיידק הגורם לאקנה. עלול ליבש ו/או לגרות.
Benzyl Salicilate חמר ריח
Beta Hydroxy Acid חומצה ביתא הידרוקסית. הנפוצה ביותר היא חומצה סליצילית, המשמשת לקילוף עור יבש ולטפול באקנה
BHT חומר משמר המונע חימצון שמנים
Biosaccharide Gum-1 משפר את מראה העור היבש והפגום, עוזר לשמור על לחות ורכות העור
Biotin ממשפחת ויטמיני B.
Boric Acid בוראקס-חומר אנטיספטי (נוגד זיהום) -למניעת צמיחת שמרים. עלול לגרות.
Boswellia carterii -שרף לבונה, חומר ריח. עלול לגרות את העור.
Bubylphenyl Methylpropional משמר
Butylene Glycol שמירת לחות העור בצורה סינתיטית
Butylparaben הפאראבנים הם חומרים משמרים
Butyrospermum Parkii - חמאת שיאהמרכך  מזין מרפא

C
C12-15 alkyl benzoate מרכך ומעבה
C13-14 Isoparaffin מרכך ומחליק, ממס מרכיבים אחרים בתכשיר
Caffeine משמש להפחתת נפיחות מתחת לעיניים
Camphor מצנן/מרגיע, עוזר לשכך סימפטומים של עקצוץ וגירוי
Canola שומן צמחי, בעל תכונות נוגדות-דלקת ותיקון יכולותיו של העור לשמש כגבול חיצוני
Caprylic/Capric Triglyceride מרכך ומעבה
Carbomer מייצב וחומר-עיבוי ליצירת ג'ל
Carbxaldehyde משמר סינתיטי 
Cellulose צלולוז - פולימר המופק מדפנות התאים של צמחים, משמש כחומר עיבוי וכמחליב
Cera Alba מחליב משעוות דבורים, מעבה ומרכך את הקרם. מעניק לחות
Cermides צרמידים - מלחחים את האפידרמיס.
Cetearth שילוב של שני אלכוהולים המשמשים ליצירת מירקם שומני
Cetearyl ethylhexanoate מרכך, מחליב, מעבה ונשא למרכיבי התכשיר האחרים
Ceteth-20 מייצב, מרכך, קושר-מרכיבים וחומר פעיל-שטח
Cetyl Alcohol מחליב ומעניק מירקם שומני. איננו מגרה ואינו קומדוגני מרכך, מחליב (יוצר תחליב), מעבה, ומשמש כנשא של המרכיבים האחרים
Chlorohexadine Digluconate אנטי בקטריאלי
Chlorphenesin אלכוהול המשמש כחומר משמר
Citric Acid חומצת לימון-מפירות הדר, מתאם PH (מונע מהתכשיר להיות בסיסי)
Collagen קולגן - סיב המעניק את התמיכה העיקרית לדרמיס. מריחתו על העור לא תוכל לגרום להגעתו לדרמיס, אולם הוא משמש בתכשירים כגורם לחות
Copper Gluconate צורה של נחושת. קשורה בין השאר לסיוע בהחלמה מפציעות.
Copper tripeptide-1 ממשפחת "פפטידי הנחושת", הקשורים (בין השאר) לשיפור ההחלמה מפציעות
Cyclic Acid מונח חדש לחומצה היילורונית. חומר מלחח (לחות)
Cyclodextrin לחומר זה מגוון תפקידים, החל מנטרול יוני מתכת ועד לשיפור פעילותם של מרכיבים אחרים בתכשיר
Cyclohexasiloxane מרכך, וכן ממס מרכיבים אחרים
Cyclomethicone צורה של סיליקון. נותן למוצרים טקסטורה חלקה. לא קומדוגני
cyclopentasiloxane מרכך, משמש גם כממס למרכיבים אחרים

D
Dehymuls K חומר מחליב
Diisopropyl Dimer Dilinoleate מרכך
dimethiconol ריכוך ושמירת לחות העור
Dimethyl MEA מתאם PH. המרכיב עלול להיות רעיל במקרים מסוימים!
Dimetichone -סוג של סיליקון מרכך, נקשר למים ושומר בכך על לחות העור צורת סיליקון. אוטם מפני בריחת לחות, מגן על העור, לא קומדוגני.
Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate מחליב, מווסת את צמיגות התכשיר וכן שומר על מצב העור-לחותו וכו`
Dipropylen Glycol נשא ומסייע לחדירת המרכיבים לעור, שמירת לחות העור, שימור מירקם הקרם
Disodium EDTA משמר את מרכיבי התכשיר, מונע חימצון
DMAE מגביר את יצור האצטיל-כולין, הגברת טונוס השרירים בפנים
DMDM Hydantoin משמר. (לתשומת לב: משחרר פורמלדהיד)
DMFA מעודד חדירת חומרים לעור ע"י התפחת הקרטין
DMSO דימתיל סולפיד - מעודד חדירת חומרים לעור (ע"י התפחת הקרטין)



echinacea אכינצאה - יש עדות לגבי התועלת של שני זנים בלבד: Echinacea purpurea ו-Echinacea pallida . הם נמצאו כאנטי בקטריאליים ונוגדי דלקת
Echium lycopsis extract -עכנאי -מיצוי צמחי שיש מעט מחקרים המראים את יכולתו האנטי בקטריאלית
Echium lycopsis oil שמן מרכך צמחי שעשוי להיות גם נוגד חמצון
EDTA חומר משמר - מאט את הרס המרכיבים (את החמצון שלהם). עשוי לגרום קונטקט דרמטיטיס
egg yolk צהוב של הביצה, חלמוןמרכך וקושר לחות (עשוי ממים ושומן, בעיקר כולסטרול)
eicosapentaenioc acid חומצת שומן הנגזרת משמן דג סלמון. מרכך טוב לעור
Elaeis guineensis מרכך ונוגד חמצון
Elastin אלסטין הוא סיב המצוי בדרמיס (בדומה לקולגן). הוא לא יכול לחדור פנימה מן התכשיר, אך יש לו אפקט מלחח
elderberry סמבוק שחורפרחים או פירות נוגד חמצון
Ellagic Acid חומצה אלאגית חומר טבעי שעוזר למנוע יצירת כתמי שמש וכתמי גיל
Emblica officinalis אמבליקה, צמח מרפא הודימרכיב צמחי אנטי דלקתי, נוגד חמצון ואנטי סרטני
Evening prime rose oil שמן נר הלילה. מכיל ויטמין P, המחקה את פעילות האסטרוגן
English ivy extract - קיסוס ,מרכיב צמחי העלול לגרות את העור
Ensulizole מסנן קרינה, בעיקר נגד UVB, מעט גם נגד UVA
Enteromorpha compressa extract מיצוי מסוג של אצה ירוקה. האצות הן מרככים ונוגדי חמצון.
epidermal growth factor (EGF). מעודד חלוקת תאים, בסוגים רבים של תאים. מחקרים מראים שגם תרופת-דמה עושה את אותה פעולה. עלול להגביר תהליך סרטני
Epilobium angustifolium extract תמצית צמחית שעשויה להיות אנטי-מירוביאלית ונוגדת גירויי עור
Equisetum arvense - שבטבט- נוגד חמצון, אולם עלול לגרות את העור
Equisetum hiemale extract שבטבט מההימלאיה-נוגד חמצון , עלול לגרות את העור
Ergocalciferol ויטמין D
Ergothioneine מרכיב העשוי מרקמת בע"ח, יכול לשמש כנוגד חמצון
Eriobotrya japonica מיצוי צמחי - נוגד חמצון, וגם אנטי סרטני (בדומה לתה ירוק)
Erucic acid חומצות שומן, משמש לריכוך ועיבוי
erythritol סוכר טבעי - כמו כל הסוכרים יש לו יכולת קשירת מים
erythropoietin (Epo). מגרה גדילתם של תאים נושאי חמצן
erythrulose משמש לשיזוף ללא שמש, בדומה ל-dihydroxyacetone אולם איטי ממנו: עם מרכיב זה נדרשים שניים-שלושה ימים לעומת 2-6 שעות עם אריטרולוז
Ethyl Alcohol אלכוהול רפואי, או אתנול: בעל פעילות אנטי בקטריאלית. מייבש בריכוזים גבוהים.
Ethylhexyl Cocoate מרכך
Etylhexyl Methoxycinnamate מקדם הגנה
Etylparaben חומר משמר עדין. איננו גורם גירוי
Evening Primose Oil שמן נר הלילה. מכיל ויטמין P, המחקה את פעילות האסטרוגן

F

faex ממשפחת השמרים - מקור לבטא גלוקן המהווה אנטי אוקסידנט
Fagus sylvatica extract ממשפחת השמרים. מקור לבטא גלוקן - אנטי אוקסידנט
farnesol מיצוי צמחי המשמש בעיקר כחומר ריח. מס` מחקרים הראו כי יש לו יכולת אנטיבקטריאלית ואנטי פטרייתית.
farnesyl acetate ראה: farnesol
fatty acid חומצות שומן, נמצאות באופן טבעי ברקמות של יצורים חיים וצמחים. כוללות: גליצרידים, סטרולים, פוספוליפידים. בתכשירים משמשים כמרככים, מעבים, וכן בתערובת עם גליצרין - כמנקים.
fatty alcohols נגזרות אלכוהוליות של חומצת שומן, משמשים כמרכך ומעבה.
FD&C Dyes צבעים שאושרו ע"י ה-FDA לאוכל, תרופות ושימוש קוסמטי
fennel extract -שומר- מיצוי צמחי, העלול לגרות את העור
fennel seed extract אנטי אוקסידנט, אך עלול לגרות את העור וליצור רגישות-לשמש
fenugreek חילבהצמח תבלין. מחקרים הראו שיש לו יכולת נוגדת-חמצון כשהוא נלקח בבליעה. לא הוכחה תועלת כזאת במריחתו על העור
ferric ferrocyanide חומר הצבע "כחול-מתכתי", בשימוש הקוסמטי לעיניים
Ferula galbaniflua חומר ריח העלול לגרות את העור. אין עדות להשפעה מיטיבה שלו במריחה על העור
feverfew extract - בן חרצית-עלול לגרות מאד את העור ולחולל תגובה אלרגית.במנון גבוה נמצא במחקרים כי לקיחתו בבליעה מסייעת במיגרנות, וכי הוא נוגד דלקת
fibroblast growth factor (FGF). כשהוא בתוך הגוף, מסייע גורם זה לגדילה במערכת העצבים ובעצמות
fibronectin חלבון המצוי בעורנו, בחלל הבין תאי בדרמיס-בדומה לקולגן ואלסטין. בדומה להם, הוא איננו חודר לתוכו כאשר נמרח על העור ומשמש כגורם-לחות בלבד
Filipendula rubra צמח אנטי דלקתי
fir needle oil שמן ארז תמצית ריח טבעית היכולה לגרות את העור ולגרום רגישות

fish cartilage extract סחוס דגים- בעל יכולת שימור-מים בעור. אין מחקרים המראים תועלות אחרות במריחתו על העור
flavonoid פלבונואידים, או ביופלבונואידים הוכחו כנוגדי חימצון. הם גם מווסתים את הגדילה התאית
flax מקור לאנטי אוקסידנטים
flaxseed oil שמן קצחמקור לחומצות שומן
floralozone חומר ריח סינתטי
Foeniculum vulgare extract -שומר-אנטי אוקסידנט, אולם מגרה את העור ועלול לגרום רגישות לשמש
folic acid ממשפחת ויטמיני B. בבליעה - יש לו מס` תועלות והוא נוגד חמצון. התועלות הללו לא הודגמו במריחתו על העור
Fomes officinalis תמצית צמחית מ"שורש הגזע החום" כפי שהוא מכונה. אין מחקרים המראים את תועלתו במריחה על העור
Fragnance בושם סינתיטי

G

Ginko Biloba גינקו בילובה- צמח אשר עליו מאופיינים בתכונות מרפאות, ממריצות, ומסייעות בבעיות סירקולציה וזכרון. זהו גם נוגד חמצון
Glycerin מלחח (שומר לחות)
Glycerin שמירת לחות העור
Glyceryl Polymethacrylate מרכיב המסוגל להקטין או להגביר את צמיגות הקרם, וכן עוזר ביוצר שכבת בידוד על פני העור
Glyceryl Stearate מתחלב, מרכך ומעבה את הקרם
Glyceryl Stearate Citrate מחליב, מרכך וגורם-לחות
Glycine Soja Protein מחליב, מעניק מראה רך לעור יבש/עור שניזוק, חומר פעיל-שטח
Glycolic Acid חומצה גליקולית. פילינג והתחדשות האפידרמיס.
Grape (vitis vinifera) Seed Oil שמן זרעי ענבים - אנטי אוקסידנט חזק, מסייע בהחלקת העור

H

Hamamelis Virginia Flower Water מי  או תמצית הממליס-מכווץ רקמות
Hexyl cinnamal Citronellol חמר ריח
Hexyldecyl Stearate מייצב: עוזר לשמירה על מראה רך, חלק וגמיש של העור
Hydrogenated Coco-Glycerides מרככים ומעבים ממקור קוקוס שעבר עיבוד כימי
Hydroquinone הבהרת העור, נוגד פיגמנטציה
Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene חומר ריח

I
מרכיב ?מה זה
idebenone נוגד-חימצון, אנאלוג כימי (מולקולה דומה) של קואנזים Q10
Illicium vernum נוגד חמצון ואנטי-חיידקי, אולם עלול לגרות את העור, ולגרום רגישות לשמש
imidazolidinyl urea משמר
Imperata cylindrica root extract מיצוי צמחי- אין מחקרים המוכיחים את תועלתו במריחה על העור
Indian gooseberry נוגד חמצון, נוגד דלקת ואנטי-מוטגני (נוגד סרטן)
inositol רכיב עיקרי בלציטין - יכול לקשור מים.
insulinlike growth factor (IGF). מגרה יצירת תאי שומן ורקמת חיבור
interleukins (IL). מגרה יצירת תאי דם לבנים
Inula helenium טיון השמש-עלול לגרות את העור ולחולל תגובות אלרגיות
iodopropynyl butylcarbamate משמר
Iris florentina extract תמצית אירוסמשמש בעיקר כחומר-ריח. עלול לגרות את העור ולחולל תגובה אלרגית. אין תועלות אחרות לעור שהודגמו במחקרים
Irish moss extract סוג ש לאצה אדומה. אצות משמשים כמרככים, וכן נוגד חמצון
Irvingia gabonensis kernel extract מרכיב המשמש, רפואית, לשיכוך כאב במערב אפריקה. אין מחקרים המדגימים את תועלתו כשהוא נמרח על העור
Isobutyl methyl tetrahydropyranol חומר בישום סינתטי
Isobutyl Paraben פאראבן - חומר משמר 
isopropyl lanolate מרכך ומעבה
Isopropyl Myristate הגברת החדירה לעור
Isopropyl Paraben פאראבן - חומר משמר

J

Japan wax מעבה ומרכך
Japanese dandelion שן ארי יפני-מעט מחקרים מראים את השפעתו נוגדת הגידולים, בעור של עכברים. עלול לגרות את העור
jasmine oil יסמין-תמצית ריח, עלולה לגרות את העור. עשויה להיות אנטי פטרייתית
Jasminium grandiflorum יסמין - תמצית ריח, עלולה לגרות את העור, יתכן ובעלת השפעה אנטי פטרייתית
jewelweed אנטי פטרייתי. השפעתו כנוגד גירויי עור לא הוכחה במחקרים
jojoba oil שמן חוחובה -מרכך, בדומה לשמנים צמחיים אחרים
Jojoba Oil שמן חוחובה - עשיר בויטמין E
jonquil extract צמח-בושם, עם סיכוי גדול לגרימת גירויי עור
Ju hua נוגד דלקת
juniper berry פירות ערער-עשוי להיות נוגד-דלקת, אם כי במריחה ממושחת רכיב המנטול שלו עלול לגרות את העור
Juniperus communis נוגד-דלקת, אם כי במריחה ממושכת עלול לגרות את העור בשל רכיב המנטול



kaolin מינרל דמוי-חימר טבעי, בקוסמטיקה משמש הודות לכושר הספיגה המעולה שלו
Kathon CG רכיב שגרם לגירויי עור רבים, עד שכיום הוצא מהתכשירים הקוסמטיים למעט אלה שנשטפים מהעור/שיער
katrafay oil שמן צמחי - מרכך, יש לו יכולת אנטי אינפלמטורית אם כי מחקרים אינם מאששים את היתרון הזה כתכשיר למריחה
kava-kava extract תמצית צמחית אנטי דלקתית, אם כי במריחה חוזרת יכול לגרות את העור
kawa extract תמצית צמחית, אנטי דלקתי, אולם עלול לגרות את העור
kelp extract אצה. בתכשירים משמשת כמרכך ואנטי אוקסידנט
kelpadelie extract אצה. בתכשירים משמשת כמרכך ונוגד חמצון
Khaya senegalensis extract עשוי להיות אנטי מיקרוביאלי
Khus khus extract תמצית ריח, עשויה להיות אנטי מיקרוביאלית, עלולה לגרות את העור
Kigelia africana extract תמצית מעץ אפריקאי, סביבו נרקמו מיתוסים על יכולות שונת בהחלקת עור השד, אין עדות לתועלת כלשהיא במריחתו על העור
Kinetin הורמון צמחי
kiwi fruit extract תמצית קיווי, נוגד חימצון. לא ברורה השפעתו במריחה על העור. הצורה החומצית שלו עלולה לגרות את העור
Kniphofia uvaria nectar תמצית צמחית, שמריחתה על העור לא הוכחה כבעלת הטבה כלשהיא
Ko ken מקור לאסטרוגנים צמחיים, יכול לשמש כנוגד חמצון
kojic acid נוגד פיגמנטציה -מעכב יצור מלנין
Krameria triandra extract אנטי אוקסידנט, עלול לגרות את העור
kudzu root מקור לאסטרוגנים ממקור צמחי. יכול לשמש כאנטי אוקסידנט
kukui nut oil שמן צמחי. משמש כמרכך

L
Lactic Acid חומצה לקטית - מתן לחות, החלקת האפידרמטס (חומצה אלפא הידרוקסית)
Lactose מוסף לתכשירים כמסייע לשמירת לחות העור
Lanettesx בסיס לקרם שעוות לנט
Laureth-7 מחליב, חומר פעיל-שטח
Linalool חמר ריח

M

Magnesium Aspartate מגנזיום - מינרל בעל כושר ספיגה טוב ויכולות חיטוי כלשהן. בגוף-חשוב לפעילות הלב ומערכת העצבים
Manganese Guconate מינרל המצוי בכמות זעירה ברקמות הגוף וממלא תפקיד חשוב. אין עדות להשפעתו במריחה על העור, אך עשוי להיות נוגד חמצון
Melibiose סכריד בעל יכולת טובה של קשירת מים. בתכשיר: גורם לחות
Methyl Methacrylate crosspolymer יצירת שכבה דקה (פילם) על העור, מבודדת, סיוע בשמירת לחות
Metylparaben חומר משמר עדין. איננו מגרה
mmonium acryloyldimethyltaurate מעבה

N

N6-furfuryladenine קינטין - הורמון צמחי.
Na PCA גורם-לחות
Narcissus poeticus wax ריח נרקיסים בשעווהתמצית ריח צמחית. עלולה לגרות את העור
Nardost achys jatamaus תמצית מצמח בעל יכולת אנטיבקטריאלית
Nasturtium officinale extract תמצית שנחקרה במס` היבטים רפואיים, בלקיחה דרך הפה. לא הוכחה תועלת שלו במריחה על העו
neem extract or oil מיצוי צמחי מעלי עץ ה- neem, עשוי להיות רעיל, אם כי בעל השפעה אנטי מיקרוביאלית
Nelumbo nucifera תמצית צמחית בעלת השפעה אנטי אוקסידנטית ואנטי דלקתית
neopentanate מרכך ומעבה
neopentyl glycol dicaprylate/dicaprate מרכך ומעבה
Neopentyl Glycol Diheptanoate מעבה ומייצב
neptune kelp extract אצה. בתכשירים משמש כמרכך וכנוגד חמצון.
neroli פריחת הדר, תמצית ריח. עלול לגרות את העור
nettle extract סרפד עשוי להיות אנטי דלקתי , מזין
niaouli oil מיצוי צמחי בעל השפעה אנטי דלקתית ומעט גם אנטימיקרוביאלית
Nigella sativa seed extract קצח-אנטי דלקתי ומגביר של מערכת החיסון. עלול לגרות את העור. רק מעט מחקרים הראו את תועלתו במריחה על העור
nordihydroguaiaretic acid רכיב צמחי שהוכח בכמה מחקרים כבעל יכולת אנטי-סרטנית בעור וכמגן מנזקי שמש
Nylon-12 אבקה המשמשת בתכשירים לספיגה, ועיבוי הקרם

O

oak root extract - תמצית שורש האלון- עשוי להיות אנטי בקטריאלי, אולם עלול גם לגרות את העור
oatmeal שיבולת שועל- עשוי להיות נוגד דלקת וכן נוגד גירויי-עור
octinoxate מסנן קרינה נגד קרני UVB. שם אחר ל-octyl methoxycinnamate
octisalate המונח הטכני למקדם ההגנה octyl salicylate
octocrylene מסנן קרינה נגד UVB
octyl methoxycinnamate מסנן קרינה נגד UVB
octyl palmitate משמש בקוסמטיקה כמרכך ומעבה
octyl salicylate מקדם הגנה לקרני UVB
octyl stearate מרכך ומעבה
octyldodecanol מחליב, משמש בעיקר כחומר מעבה בקרמי לחות
octyldodecyl myristate מייצב,מרכך
octyldodecyl neopentanoate מייצב, מרכך
o-cymen-5-ol משמר
Oenothera Biennis Oil שמן נר הלילה. אנטי דלקתי ומרכך. עשוי למנוע תהליכים בעור שלאחר מנופאוזה
oleic acid חומצת שומן המשמשת כמרככת וכמולקולה פעילת-שטח
oleic/linoleic triglyceride מרכך ומעבה
oleths מולקולה פעילת-שטח, עדינה
olibanum extract ריח שרף הלבונה-חומר ריח, עלול לגרות את העור. אין מחקרים המראים תועלת שלו לעור במריחה
olive oil שמן זית - עשוי להיות נוגד חמצון וכן גורם-לחות (בדומה לשמנים צמחיים אחרים)
olive oil PEG-6 esters מרכך ומעבה שמן זית מסיס במים
opium poppy seed שמן המפחומר משכך כאבים. אין מחקרים המראים את תועלתו במריחה על העור
Opuntia ficus-indica extract-פרחי צבר- מיצוי צמחי -מס` קטן מאד של מחקרים מראים את תועלתו בריפוי פציעות וכן כנוגד דלקת
orange blossom תמצית צמחית מתפוז, יכול לגרות את העור
Orbignya martiana שמן דקל- שמן צמחי העשוי לרכך את העור, אין מחקרים המראים יכולות מיוחדות אחרות שלו במריחה על העור.
Orbignya oleifera שמן צמחי - מרכך העור, אין עדות לתועלות אחרות שלו במריחה על העור
orchid תמצית ריח, עלול לגרות את העור
oregano בעל יכולות אנטי בקטריאליות ואנטי פטרייתיות. עלול לגרות את העור
Origanum majorana משמש כחומר בושם ממקור צמחי בתכשירים , עלול לגרות את העור.
Origanum vulgare flower extract אורגנו: בעל יכולת אנטי בקטריאלית ואנטי פטרייתית, עלול לגרות את העור
ornithine אורניטין -חומצה אמינית. בעלת השפעות דומות לחומצה האמינית ארגינין- השפעה על זירוז ההחלמה מפציעות ובפרט בכל הנוגע לזירוז יצירת הקולגן. כל זאת בלקיחה דרך הפה. לא ידוע האם יש לה השפעה במריחה על העור
Orobanche cernua extract אנטי בקטריאלי
Orobanche rapum extract אנטי אוקסידנט
orris root משמש בעיקר כחומר-ריח בתכשירים. עלול לגרות את העור. לא נמצא במחקרים כתורם במריחה על העור
Oryza sativa oil שמן סובין אורז- מרכך, בדומה לשמנים צמחיים אחרים. אין מחקרים המראים תועלות נוספות במריחה על העור
oryzanol נוגד חמצון
osmanthus חומר-ריח ממקור צמחי. עלול לגרות את העור
Oxidoreductases קבוצה גדולה של אנזימים החוסמת חמצן - נוגדת יצירת רדיקלים חופשיים
oxybenzone מסנן קרינה נגד UVB, חוסם חלק מקרני UVA אך לא את כולן
oxygenated water מים מחומצנים. הטענות לגבי יתרונותיהם אינן מבוססות. ובכל מקרה, חשיפתם לאוויר גורמת ל"בריחת" החמצן לאטמוספירה.
ozokerite מעבה



Padina Pavonica/pp extract סוג של אצה. בתכשירים משמש לריכוך ועשוי להיות גם נוגד חמצון.
Panthenol ויטמין B5 (צורה אלכוהולית שלו)
Paraffin שמן המשמש לעיבוי הקרם
Paraffinum Lequidum שמן פראפין קל
Parfum בושם, תמצית ריח
PEG-75 Stearate אחת מצורות ה-PEG (פוליאתילן גליקול), ל-PEG`s מגוון תפקידים בקרם: מייצבים , מרככים, מקשרים בין המרכיבים וחומרים פעילי שטח
PEG-8 PEG`s הם פוליאתילן גליקולים, שתפקידם: מייצבים , מרככים, מקשרים בין המרכיבים. כן הם חומרים פעילי שטח
Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate מניעת אידוי מים מן העור - שמירת לחות
Pentaerythrityl Tetraiso-Stearate מחליב, משמר את מרכיבי התכשיר
petroslatum שמירת לחות העור
phenoxyethanol חומר משמר נפוץ בקוסמטיקה, אחד מאלה שפחות מגרים את העור
Poly C10-30 Alkylacrilate חומר מחליב
Polyacrylamide ממלא תפקידים מגוונים הקשורים במירקם הקרם: הפחתת "חשמל סטטי", קשירת מרכיבים אחרים, קוהזיה ועוד
Polysorbate-20 מחליב
Polysorbate-80 חומר מחליב
PPG-2 Myristyl Ether Propionate תערובת של גליקולים וחומצות שומן, משמש כמייצב לעור ולעתים כחומר מעבה
Propyl Paraben משמר
Propylene Glycol נשא (בסיס לקרם). גורם-לחות.
PVP יצירת שכבה על העור, המבודדת, מסייעת בלכידת מים, הענקת מראה "חלק"



quaternium-15. חומר משמר.
quaternium-18 hectorite מחליב, משהה התפרקות
quercus אנטי בקטריאלי, עלול לגרות את העור
Quercus infectoria extract אנטי בקטריאלי. עלול לגרות את העור
quillaja extract בעל כושר ניקוי טוב הודות לספונינים שהוא מכיל, אנטי מיקרוביאלי, ובעל יכולת קשירת מים
quince seed חומר מעבה . עלול לגרות את העור
quinoa oil אנטי-פטרייתי.

R
Retinyl Palmytate נגזרת של ויטמין A – חידוש תאי העור, פילינג עדין, סדירות באפידרמיס
Retinyl Palmytate נגזרת של ויטמין A. מסייעת בחידוש תאי העור, פילינג עדין, סדירות של האפידרמיס
Rosa Canina Fruit Oil רוז-היפ. עשיר בויטמין C.



Sclerotium Gum מעבה גומי ערבי
Silica חומר מעבה, בעל כושר ספיגה
Silica Dimethyl Silyate חומר מחליק, מעבה, גורם-לחות
Sodium Acetate מתאם PH וכן מייצב PH, משמש גם כחומר ריח
Sodium Ascorbyl Phosphate צורה של ויטמין C היכולה להתמוסס בשמן
Sodium carboxymethyl betaglucan משפיע על צמיגות התכשיר, על לכידותו
Sodium Chloride מלח, משמש כגורם-קישור למרכיבי התכשיר
Sodium Chondroitin Sulfate מקבוצת המוקופוליסכרידים, קומפלקס עם חלבונים, משמש בתכשיר כגורם-לחות
Sodium Hyaluronate חומצה היילורונית-מרכיב המצוי בעור, בתכשירים משמש כקושר-מים
Sodium Sodium Metabisolfite נוגד חימצון 
Sodium Propylparaben חומר משמר עדין (איננו גורם גירוי)
Squalane שומן הנמצא בעור באופן טבעי. מעניק: ריכוך, בעל תכונות נוגדות חימצון ותורם ליכולת החיסונית
stearath-20 מרכך ומסייע לשמירת מרכיבי התכשיר מפירוק
Stearic Acid חומצה סטארית. מהווה בסיס לקרם
Stearyl Alcohol מרכך, ובעל תפקיד בשמירת שאר מרכיבי התכשיר
Stearyl Caprylate מרכך, שמירת לחות
Stearyl Heptanoate מרכך. שמירת לחות העור.
Sucrose Stearate חומר מחליב, מרכך, וכן חומר פעיל-שטח

T

Talc טאלק-בעל מגוון תפקידים במירקם הקרם - דילול, מונע שקיפות, מונע התגבשות, בעל השפעה על חדירת חמרים אחרים ועוד.
Tetrasodium Iminodisuccinate מסייע לנטרל יוני מתכת כדי לשמור על יציבות מרכיבי התכשיר
Thioctic Acid חומצה אלפא ליפואית. נוגד חמצון חזק, וכן מסייע בחידוש תאי העור ובמניעת פיגמנטציה
Tocopherol ( ויטמין E) נוגד חמצון. השכיח ביותר בעור
Tocopheryl Acetate אחת הצורות של ויטמין E
Tridecyl Stearate מרכך ומסייע בשמירת לחות
Triethanolamine התאמת PH התכשיר, מחליב ומקטין מתח פנים
Triple Purified Water מים מטוהרים
Tromethamine מתאם PH



Ulva lactuca extract חלמית- תמצית צמחית, בעלת יכולת אנטי אוקסידנטית ואנטי דלקתית
umbilical extract תמצית מחבל הטבור, אנושי או מחיה. אין הוכחה לתועלותיו במריחה על העור. יש סיכונים בשימוש בו, שונים זה מזה בהתאם למקור שלו-מחיה או מבנ"א. על פי הרכיב הרשום על האריזה לא ניתן לדעת את מקורו - חיה/אנושי
Uncaria gambir extract תמצית צמחית, בעלת יכולת אנטי אוקסידנטית. עלול לגרות את העור בשל תכולת הטאנינים שבו
Undaria pinnatifida צורה של אצה, משמש כמרכך ונוגד חמצון
urea אוראה- כשהיא מצויה בכמויות קטנות יש לה יכולת טובה לקשור מים וכן טובה כמקלף. בכמויות גדולות עלולה לגרום דלקת
Urtica dioica סרפד- נוגד דלקת
usnic acid אנטי בקטריאלי וכנראה גם נוגד דלקת
Uva ursi extract צמח המריל נגזרת של הידרוקינון, כך שמיוחסת לו היכולת להבהיר את העור. אם כי מחקרים לא הראו את הכמות הנדרשת כדי לקבל אפקטיביות, והשאלה נותרה פתוחה. לא ניתן לדעת אם הכמות שבתכשיר היא אפקטיבית

V
מרכיב ?מה זה
VA/crotonates יצירת שכבת בידוד דקה על העור-שמירת לחות ורכות העור
VA/crotonates copolymer יצירת שכבת בידוד דקה על העור - לשמירת לחות ורכות העור
Vaccinium myrtillus אוכמניות- ידוע כנוגד חימצון, אולם מחקרים לא הראו את תועלתו במריחה על העור
valerian תמצית מהצמח ולריאן. בלקיחה דרך הפה השפיע לטובה על הפרעות שינה. אין מחקרים המראים את תועלתו במריחה על העור
valine חומצת אמינו. בתכשירים, חומצות האמינו משמשות כקושרות מים, לחלקן יכולת אנטי חימצונית ולחלקן השפעה על החלמה מפציעות
Vanilla planifolia fruit extract תמצית וניל. משמשת בעיקר כחומר ריח. יש לצמח זה יכולת נוגדת חימצונית ואנטי דלקתית
vascular endothelial growth factor (VEGF) חומר המעודד יצירת כלי דם
verbena extract לואיזהתמצית ריח צמחית היכולה לגרות את העור במינון גבוה
Veronica officinalis extract תמצית צמחית, אין כל עדות להשפעתה המיטיבה על העור
vetiver oil or extract חומר ריח בעל יכולת אנטי בקטריאלית, עלול לגרות את העור
Vinca minor extract תמצית שהוגבלה לשימוש רפואי, אין עדות שמריחתה על העור מיטיבה את מצבו
vinegar יש לו מעט יכולות כאנטי דלקתי ואנטי פטרייתי, אם כי מחקרים מראים כי מקביליו התעשייתיים הם יעילים יותר
Viola tricolor extract אמנון ותמר- מעט מחקרים מראים על היותו אנטי דלקתי ואנטי אוקסידנט
vitamin H ידוע גם כביוטין, ממשפחת ויטמיני B. בעל מגוון תפקידים בגוף, אם כי לא הוכח במחקרים שמריחתו על העור משפרת את מראהו
Vitex trifoliar fruit extract שיח אברהםמיצוי צמחי, שמריחתו על העור לא הוכחה כמיטיבה את מצבו
Vitis vinifera נוגד חמצון חזק, ומרכך
Vitreoscilla ferment עשוי מבקטריות המסייעות לתאים להשתמש טוב יותר בחמצן, על פי מחקרים במעבדה (לא ביצורים חיים). תועלתו במריחה על העור לא הוכחה
volatile oil קבוצה של נוזלים נדיפים, הנגזרים בעיקר מצמחים. משמשים בעיקר כחמרי ריח. עלולים לגרות את העור
VP/hexadecene copolymer פולימר סינתטי המשמש ליצירת שכבת בידוד דקה על העור - לשמירה על לחותו ורכותו

W
מרכיב ?מה זה
walnut extract עשוי להיות נוגד חמצון . אין מחקרים המראים תועלות אחרות במריחתו על העור
walnut oil מרכך. שמן צמחי ללא ריח
walnut-shell powder משמש בתכשירי פילינג כ"משייף" את העור
water מים
watercress extract נוגד חמצון
wheat germ glycerides מרכך ומעבה
wheat germ oil מרכך העשוי משמן צמחי, נטול ריח

X
מרכיב ?מה זה
Xantan Gum מעבה, משמר - אנטי מיקרוביאלי
Xi xin תמצית ג`ינג`ר. כשהוא נלקח דרך הפה - יש לו פעילות אנטי דלקתית ונוגדת סרטן. במריחה על העור-עלול לגרות אותו.
Ximenia americana oil שמן דקלים. מרכך.
xylitol (סורביטול)- גורם לחות, מעבה, בדומה לגליצרין
xylose קסילוז-סוג של סוכר. בדומה לשאר הסוכרים- יכול לקשור מים

Y
מרכיב ?מה זה
yeast קבוצה של שמרים (פטריות) המתסיסה סוכר. הן מקור לבטא גלוקן -נוגד חמצון. נמצאו גם כמשפיעות על תיקון פגעי עור. השפעתן במריחה על העור עדיין איננה מובנת באופן מלא
yellow lupine בעל השפעה אנטי-פטרייתית וכן נוגדת גידולים (ע"י מניעת יצירתם של חלבונים מסויימים). יתכן וגם נוגד דלקת.
yerba mate extract נוגד חמצון ונוגד דלקת
Ylang Ylang תמצית ריח מהצמח ילנג ילנג. עלול לגרות את העור
yucca extract תמצית צמחית שייתכן ויש לה השפעה נוגדת דלקת



Zanthoxylum alatum extract אין למיצוי זה כל תועלת ידועה כשהוא נמרח על העור
Zanthoxylum piperitum אנטי בקטריאלי, עלול לגרות את העור
zedoary oil תמצית ריחצמחית העלולה לגרות את העור, אם כי מחקרים מראים גם כי הוא אנטי דלקתי ונוגד-חימצון
zinc carbonate מונע ומטפל בגירוי העור
zinc gluconate תרכובת של אבץ וגלוקוז. בתכשירים מסוימים משמש למניעת ריחות לא נעימים, וכן בלקיחה דרך הפה תיפקד כטיפול יעיל באקנה
zinc oxide מינרל המשמש כמעבה, מלבין, מעניק מירקם שמנוני, וכן מקדם הגנה
zinc phenolsulfonate מרכיב אנטי מיקרוביאלי , יכול לגרות את העור
zinc sulfate כימיקל שהנו שילוב של אבץ וזרחן. משמש גם לטיפול באקנה, והחלמת העור מפציעה
Zingiber zerumbet תמצית גי`נג`ר - לפי מחקרים עשויה להיות נוגדת דלקת וכן אנטי סרטנית בלקיחה דרך הפה. במריחה - עלול לגרות את העור

 

 

 



 
חיפוש מתקדם
 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



 

 

 דף הבית |  שאלות נפוצות | קטלוג מוצרים |  תנאי שימוש | מדיניות משלוחיםמפת האתר | צור קשר
 
לייבסיטי - בניית אתרים