רוגע- קוסמטיקה אורגני בהכנה עצמית
מתכון לאפטרשייב מנטול  |  מתכון לבושםן לילות המזרח  |  מתכון לסרום לחות לשפתיים ברולאון  |  שמן גדילן מצוי  |  ערכה להכנת 1 קג' קרם בסיס אורגני  |  
  מתכון לחמאת ווניל מוקצפת

 

דף הבית >> מתכונים לקוסמטיקה טבעית אורגנית >> מתכונים לחמאות גוף אורגניות >> מתכון לחמאת ווניל מוקצפת
   
אפשר להכניס כאן כותרת














 
 



חמאת וניל מוקצפת

 

הגרסה המוקצפת לחמאת קקאו - מותירה עור רך וחלק ומבשמת את האוויר בניחוח של שוקולד וניל. מתאים לבעלי עור רגיל עד יבש. את חמאת הקקאו אפשר להחליף בכזו ללא ריח, את ניחוח הווניל אפשר להחליף בריח אחר וכך ליצור קרם מוקצף בניחוח אישי.

מרכיבים

80 גרם חמאת קקאו לא מזוככת (בעלת ריח קקאו)

40 גרם שמן קוקוס (בתצורה המוצקה – בצבע בהיר / חלבי, שמן הקוקוס הנוזלי הינו שמן שהופרדו מרכיביו ואינו מתאים לשימוש בקרם זה)

32 גרם שמן אבוקדו

20 גרם שמן מקדמיה

15 גרם שמן זית טהור

6 גרם שעוות דבורים (בערך 2 כפיות)

1 כפית שמן ריחני בניחוח וניל (הכוונה תמצית ריח וניל ולא לשמן אתרי)

1 כפית שמן ויטמין E

2 גרם עמילן תירס (בערך 1 כפית)

אופן ההכנה

1. בקערה חסינת חום מערבבים את החמאה, השעווה והשמנים מלבד שמן הווניל, שמן ויטמין E ועמילן התירס. את הקערה מניחים באמבט מים רותחים עד אשר שעוות הדבורים וחמאת הקוקוס נמסות. מסירים מהחום.

2. מערבבים בעדינות את התערובת עד שהיא מתקררת מעט ומתעבה. מכניסים את הקערה לפריזר למשך 3 דקות בדיוק! מוציאים ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת בהירה בעלת מרקם רך ואוורירי. מכניסים שוב לפריזר ל-3 דקות, מוציאים ומקציפים. בהקצפה, חשוב להקפיד להפריד את התערובת מדפנות הקערה כדי להבטיח שכל החומרים מתאחדים ומתערבבים. חוזרים על תהליך הפריזר – הקצפה במשך חמש פעמים בסך הכול. בתום התהליך, תכפיל התערובת את הכמות המקורית פי שניים.

3. בתום חמשת הפעמים, מוסיפים תוך ערבוב במיקסר, את השמן הריחני, שמן הוויטמין E ועמילן התירס. מערבבים עד להטמעה (מספר שניות) ומעבירים במהירות את התערובת אל צנצנת נקייה ורחבה.

אופן השימוש

בעזרת כלי שמיועד רק למטרה הזו, לוקחים כל פעם מעט מהקרם ומורחים על עור יבש, משפשפים בו אזורים יבשים במיוחד ומעשירים את עור הבטן ההריונית. מאחר ונדרשת כמות קטנה לשימוש חד פעמי, מומלץ לאחסן את הקרם בצנצנות קטנות ולא בצנצנת אחת גדולה. לקרם זה אורך חיי מדף ארוכים (עד 6 חודשים) אולם פתיחת הצנצנת בתדירות גבוהה מאפשרת כניסת חמצן והאצת תהליך החמצון של החומרים. איחסון בצנצנות קטנות ואטומות, במקום קריר ויבש, תבטיח שמירה על איכות הקרם למשך זמן ממושך.   יאממי...

  לשאלות ולבירורים    רוני ברקלי   054-5330794

 


Go Back  Print  Send Page

 

 דף הבית |  שאלות נפוצות | קטלוג מוצרים |  תנאי שימוש | מדיניות משלוחיםמפת האתר | צור קשר
 
לייבסיטי - בניית אתרים